Terug naar overzicht

Word jij onze nieuwe...

Junior Sourcing & Purchase Coordinator

40 Uhr Sourcing HBO of WO

Vitacress Real heeft de ambitie om dé kruidenspecialist van Europa te worden. Met ons jonge en sterk groeiende bedrijf is het onze missie om mensen te laten genieten van eten met natuurlijke smaakmakers.

Op meerdere internationale locaties worden jaarrond kruiden geteeld, om op deze manier te zorgen dat we het gehele jaar een constante kwaliteit kunnen bieden. Wij telen graag op plekken waar het product op de meest natuurlijke en duurzame wijze groeit. Daarom telen we onder andere in Nederland, Duitsland, Engeland, Spanje, Italië, Portugal en Kenia.

Op de vestiging in Venlo worden deze vers geteelde kruiden vervolgens verpakt voor de Europese afzetmarkt en de internationale consument. Als je binnenkomt in ons pand in Venlo proef je de versheid en de energie van Vitacress Real. Je wordt besmet met de passie voor het product. Centraal staan vier waarden die bij alle collega’s voelbaar zijn. We Grow, We Care, We Inspire and We Smile.

Als vrienden jou vragen wat voor werk je doet, zeg jij:

“Als Junior Sourcing & Purchase Coordinator zorg ik, samen onze telers, ervoor dat we altijd topkwaliteit product ontvangen binnen Vitacress Real! Ik richt me daarbij op de laatste check voor oogst van onze mooie verse kruiden en vlak voordat het met transport naar Venlo gaat. Daarbij heb ik de ambitie om over een paar jaar door te groeien naar een allround Sourcing & Purchase Coordinator rol. Een doel waar ik voor de volle 100% voor ga!”

Maar in het echt doe je natuurlijk veel meer…

 • Onderhouden en opbouwen van duurzame en intensieve relaties met onze kruidenleveranciers, c.q. telers.
 • Aan de hand van beeldmateriaal check je de kwaliteit van het product van telers voordat deze geoogst en klaargemaakt worden voor transport naar Vitacress Real. Samen met de telers bespreek je de uitdagingen en denk je samen na over het juiste oogstmoment. Deze taak is primair in jouw functie als Junior Sourcing & Purchase Coordinator.
 • Je bespreekt ook de kwaliteit van de kruiden met de telers n.a.v. input vanuit de eigen organisatie (wij doen namelijk zelf shelf-life testen en deze analyseer je ook).
 • Het analyseren van het eindproduct, onze verpakte kruiden, is ook een belangrijk onderdeel. De resultaten hiervan deel je ook met onze telers.
 • Beheer van het telersbestand (Wholesale / Retail / Fresh cut) op dagelijkse en lange termijn, omdat de relatie met de klant essentieel is om waarde in de keten te brengen en toekomstige activiteiten veilig te stellen. Jij zorgt er dus voor dat alle data altijd op en top in orde is.
 • Komen we verse kruiden tekort, dan ga jij op zoek naar de gewenste volumes (én kwaliteit uiteraard). Je bent verantwoordelijk voor de wereldwijde toevoer van verse kruiden (o.a. planning en voorraadbeheer i.s.m. onze afdeling Supply Chain).
 • Je neemt deel aan Sourcing & Purchase projecten samen met de afdeling QESH.
 • Analyseren van onze jaarlijkse Sourcing demand planning maakt ook onderdeel uit van jouw takenpakket. Jij haalt als geen ander alle opvallendheden eruit en bespreekt deze met de collega’s in je team.
 • Voorbereiden en uitzetten van tenders voor consumables.
 • Door het analyseren van data lever je een belangrijke bijdrage in de kennisorganisatie en ga je vanuit hier samen met jouw collega’s actiegericht te werk.

Om je een nog beter beeld te geven… Just another day at the office

Je dag start met het voorbereiden van de wekelijkse sourcing meeting. De data loop je na en je analyseert of er opvallendheden zijn waar jij en jouw collega’s mee aan de slag moeten. Dan is het 9:05 en log je in op de Sunrise meeting. Samen met jouw collega’s nemen jullie de dag door van gisteren. Na de Sunrise meeting pak je een verse kop muntthee en ga je aan de slag met bekijken van de foto’s die je ontvangen hebt van één van onze telers. Je gaat namelijk de finale check uitvoeren voordat de basilicum geoogst wordt. Het valt je op dat de basilicum schade heeft. Je neemt direct contact op met de teler en stemt af hoe dit opgelost gaat worden. Jij wilt er immers voor zorgen dat wij als Vitacress Real altijd de beste kwaliteit kruiden ontvangen. Samen met een van onze andere teler ga je op basis van foto’s bekijken hoe de kwaliteit van de munt is voordat deze met transport naar Venlo komt. Deze ziet er top uit! Hier word jij blij van. Dan is het tijd voor de wekelijkse sourcing meeting. Samen met jouw collega’s Ranjen, Claudia, Fanny en Patrick loop je de data door die jij van tevoren geanalyseerd. Uit de analyse blijkt dat de kwaliteit dille op termijn een probleem gaat worden. Als team bespreken jullie een plan van aanpak en jouw collega Fanny pakt het op. Onder het genot van een heerlijk kop verse soep ga je genieten van de lunch. Na de lunch ga je aan de slag met bijwerken van ons telersbestand. Jij vindt het namelijk belangrijk dat de data op orde is en dat jullie als team altijd de meest recente info voorhanden hebben. Dan maak je een rondje in productie en praat je bij met jouw collega Emilia, onze Teamleader Quality. Je bent namelijk benieuwd hoe de kwaliteit was van de platte peterselie die vanochtend is binnengekomen. Vorige week waren er namelijk issues met de kwaliteit vlak voor transport. De platte peterselie ziet er goed uit dus je pakt gelijk de telefoon erbij om de teler te contacten en te complimenteren! Iets waar jullie samen naartoe gewerkt hebben. Kort praat je Ranjen (Head of Sourcing) bij over hoe jouw dag is verlopen en dan sluit je af. Morgen weer een nieuwe dag.

Om succesvol te kunnen zijn als onze nieuwe kruidentopper bezit je de volgende ingrediënten:

 • In het bezit van een HBO-/WO diploma bij voorkeur richting Agribusiness, Bedrijfskunde of Food.
 • Je bent recentelijk afgestudeerd en hebt ervaring binnen de food of agribusiness opgedaan tijdens bijvoorbeeld stages of je hebt al wat ervaring opgedaan in een vergelijkbare rol binnen sourcing en inkoop.
 • Je spreekt vloeiend Engels spreekt. Andere talen zijn een pré.
 • Een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en zelfredzaamheid. Daarbij ben je veerkrachtig en weet je goed om te gaan met deadlines.
 • Analyserend, in staat om op een beknopte manier resultaten en ideeën overtuigd over te brengen.
 • Je komt terecht in de wereld van verse kruiden. Dat betekent dat er altijd mooie uitdagingen zijn om aan te gaan. Als persoon houd jij je staande in deze dynamische omgeving.
 • Op ontdekking gaan buiten kantoor is iets waar jij blij van wordt net als van internationale reizen. Als je in de toekomst namelijk aan de slag gaat als ervaren Sourcing & Purchasing Coordinator betekent het namelijk dat dit ook onderdeel wordt van jouw rol.
 • Van nature heb jij sterke commerciële en communicatievaardigheden. Je bent ook proactief, ziet altijd kansen en dus flexibel.
 • Last but not least… je hebt een multiculturele mind-set. In deze rol heb je diverse internationale contacten. Dit is iets waar jij veel energie van krijgt

Maar dit doe je niet alleen… ons Sourcing dreamteam

Het team bestaat uit 4 personen en jij zult dus de 5e topper in het team zijn. Onder aanvoering van onze Head of Sourcing, Ranjen, zorgt dit topteam, bestaande uit een drietal ervaren Sourcing & Purchase Coördinatoren, ervoor dat de aanvoer van onze verse kruiden van topkwaliteit is. Er heerst een winnaarsmentaliteit en niks is onmogelijk. Elke dag weer wordt er het uiterste uit het team, onze telers en de individuen gehaald.

Wat maakt werken bij Vitacress Real leuk?

We Grow. Een enorme drive, een enorme groei. Sinds de start van Vitacress Real zo’n 7 jaar geleden, maken we ieder jaar weer een enorme groei door. Deze ambitie blijven we ook de komende jaren waarmaken. En dit doen we met z’n allen. Ons team bestaat uit mensen die het maximale uit zichzelf en teamgenoten willen halen. We Inspire. We waarderen initiatief en input en geloven dat dit onze organisatie beter maakt. Hier is ook volop ruimte voor. Samen bereik je immers meer. Doordat Vitacress Real actief is in een nichemarkt en veel nog verder geoptimaliseerd en ingericht kan worden, lever jij een belangrijke waarde. Jij bent continu een succesonderdeel van het proces.

We Care. Opleiding of cursus? Tuurlijk! Wij hebben zelfs een eigen online VR Academie. Groei en ontwikkeling vinden wij essentieel. Tevens geniet je dagdagelijks samen met je collega’s van een heerlijke verse soep, met de beste kwalitatieve kruiden! Er wordt hard gewerkt, maar ook de social talk wordt gestimuleerd door voor of na werktijd je flink in het zweet te werken in de gefaciliteerde fitnessruimte. Of win jij de battles met de tafeltennis games. We Smile. Ongekend goede werksfeer waar hard werken en plezier maken hand-in-hand gaan. Onze jaarlijks terugkerende Social Calender staat gevuld met leuke teamevents.

Kom jij ons dreamteam versterken? Dan krijg jij van ons:

 • Een super dynamische werkomgeving met getalenteerde collega’s die elkaar naar een hoger niveau willen brengen. Je wordt opgenomen in een kennisorganisatie die groeit en die beleving en kwaliteit centraal stelt.
 • Je werkplek is ingericht, je 2 bureauschermen en de trapfiets onder de tafel staan klaar.
 • Munt, tijm, rozemarijn (of ieder ander kruid), zoveel als je wil!
 • Dagelijks gratis vers fruit en soep in ons eigen ‘Greenhouse Café’.
 • Kosteloos toegang tot de Vita-Gym, zodat je fit blijft in body én mind.
 • Vrijheid en flexibiliteit, jij bent de regisseur van je agenda.
 • Mogelijkheid tot thuiswerken.
 • Een vergoeding van jouw voordeur tot die van ons.
 • Een vergoeding voor je oude dag.
 • Ons Vitality fund! Een jaarlijks budget om te werken aan jouw vitaliteit.
 • Onbeperkt toegang tot onze online VR Academy!
 • Een geweldige kans om kennis te delen in een omgeving met ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling.

Wij kijken uit naar je cv! Mocht je nog twijfelen of heb je vragen wat deze functie zo tof maakt? Bel dan gerust (Marlijn de Bruin, 0611848647). Voor een kijkje in onze organisatie verwijzen we je naar onze website die zeker de moeite waard is om te bekijken.Ben jij de persoon die we zoeken? Reageer direct!

Deel via onderstaand formulier je gegevens en CV en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Dieses Feld wird benötigt
Ihr Browser ist veraltet!

Aktualisieren Sie Ihren Browser, um diese Website anzuzeigen. Aktualisiere meinen Browser

×